rushd

“R. J. Rushdoony szerint az illegális bevándorlást kitelepítés kell, hogy kövesse. Esetleg lehetnek kivételek – pl. amelyeket azzal igazolunk, hogy tanítványokká kell tenni a népeket (Mt 28:18-20), eszerint úgy tűnik, hogy keresztény misszionáriusok szükség esetén illegálisan beléphetnek olyan nemzetek területére, ahol tiltják az evangéliumot -, de Rushdoony szempontja nagyon is jól van megfogalmazva:

Nos, ők (az illegális bevándorlók] megszegték a törvényt. És a törvény igazsága megköveteli, hogy a törvényt mindenki betartsa. Tehát, ha éppen az illegális bevándorlók nem tartják be, akkor ki kell őket telepíteni. Namármost ez igazságos, mivel az illegális bevándorlás ahhoz hasonló, amikor valaki betör a másik házába.

Rushdoony a következőt is mondja:

Ha változtatni akarjuk a migráció politikát, akkor arra is lehet mód, de a reciprocitás elve kapcsán is hiányosság mutatkozik a jelenlegi gyakorlatban. Például megengedjük olyan népek fiainak is a belépést, akik tőlünk senkinek nem engedik meg, hogy az ő országaikba migráljanak, vagy, hogy ott legyen tulajdonjoguk. Ez sem igazságos.

— a “Justice and World Law” c. előadásából”


forrás: http://theonomyresources.blogspot.hu/2015/11/r-j-rushdoony-on-illegal-immigration-as.html